Νέα Παραλία - Νέα Πασαρέλα 9 : ΜονόΧΡΩΜΑ

separator

Νέα Παραλία – Νέα Πασαρέλα 9 : ΜονόΧΡΩΜΑ

Δηλώσεις συμμετοχής: ως 31 Μαρτίου 2023

«Όσο πιο περιορισμένα είναι τα μέσα, τόσο ισχυρότερη είναι η έκφραση» Pierre Soulages

Η Νέα Παραλία- Νέα Πασαρέλα 9 προσκαλεί και προκαλεί τους fashionistas καλλιτέχνες δημιουργούς, να ανοίξουν την παλέτα της φαντασίας τους και να παίξουν μ΄ ένα μόνο χρώμα, αλλά και τις αποχρώσεις του, σε κάθε ένδυμα και τα αξεσουάρ που το συνοδεύουν.

Αφετηρία αυτής της σκέψης, η ζωγραφική και οι ιμπρεσιονιστές που άνοιξαν τον δρόμο για τη σύγχρονη μονόχρωμη ζωγραφική, με τη χρήση ενός μόνο χρώματος, με αποχρώσεις. Αλλά, και η κινεζική ζωγραφική που χρησιμοποιώντας μόνο μελάνι, είναι επίσης μονόχρωμη με τις αποχρώσεις του μαύρου να επιτυγχάνονται με αραίωση του μελανιού. Τον 20 αιώνα, γεννήθηκε ένα εννοιολογικό καλλιτεχνικό κίνημα που χαρακτηρίζεται από τη χρήση ενός μόνο χρώματος και την απουσία αναπαράστασης, με τη μονοχρωμία να γίνεται μέσον έκφρασης ριζοσπαστισμού πολλών καλλιτεχνών.

Τον Σεπτέμβρη του 2023, Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας οργανώνουμε άλλο ένα εντυπωσιακό event μόδας μόνο με ανακυκλώσιμα υλικά, ανεβάζοντας τον πήχη της δημιουργικότητας.
Σας προσκαλούμε, να φτιάξετε ένα ή περισσότερα ενδύματα, χρησιμοποιώντας για το κάθε ένα, μόνο ένα χρώμα. Επιλέξτε για κάθε ένδυμα, όποιο χρώμα θέλετε, ακόμη και μαύρο ή άσπρο και δουλέψτε, εφόσον το επιθυμείτε, τον αποχρωματισμό του. Είτε με διαβαθμίσεις, είτε με την υφή των υλών : λεία, τσαλακωμένη, τραχιά, λαμπερή, ματ, διαφάνεια ή μέσα από ένα παιχνίδι με διαφορετικά υλικά, αφήνοντας το φως και τις σκιές να βάλουν τις δικές τους πινελιές.

-Δηλώσεις συμμετοχής: ως 31 Μαρτίου 2023
Σε περίπτωση που οι συμμετοχές ξεπερνούν τις 40, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Παρακαλούμε να συμπληρώσετε στη φόρμα συμμετοχής τα στοιχεία σας και τον αριθμό των συμμετοχών (μέχρι 5).

-Οι δημιουργοί που θα δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή, θα πρέπει να παραδώσουν, ως τις 30 Ιουνίου 2023, στον σύλλογό μας, σκίτσο ή φωτογραφία των δημιουργιών, ακόμη κι αν δεν είναι ολοκληρωμένες (για την καλύτερη οργάνωση της πασαρέλας πχ μουσική, ροή κλπ), όπως και τα υλικά που σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε (προκειμένου να ελεγχθεί αν συμφωνούν με την φιλοσοφία της ανακύκλωσης).

-Για την κατασκευή των ενδυμάτων θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνον ανακυκλώσιμα υλικά: χαρτί, πλαστικό, μέταλλο, γυαλί, ξύλο κλπ.

-Τα μοντέλα που θα αναδείξουν τις δημιουργίες στην πασαρέλα είναι επιλογή των ίδιων των δημιουργών

-Ο σύλλογος «Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας» αναλαμβάνει την οργάνωση και την προώθηση της εκδήλωσης στο κοινό και τα ΜΜΕ

– Ο σύλλογος «Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας» διατηρεί το δικαίωμα να εκδώσει το φωτογραφικό υλικό που θα συγκεντρώσει κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

-Παρακαλούμε, οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν την φόρμα συμμετοχής και τη στείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
[email protected]