10 χρόνια Φίλοι Νέας Παραλίας

10 χρόνια ΦΙΛΟΙ ΝΕΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
10 χρόνια ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ

Τον Οκτώβριο του 2022 γιορτάσαμε τα 10 χρόνια ίδρυσης του συλλόγου Φίλοι της Νέας Παραλίας με μια επετειακή έκθεση διάρκειας 2 μηνών στον Κήπο των Γλυπτών στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Μια έκθεση που ξεδίπλωσε το έργο, τις εκδηλώσεις και τις δράσεις του συλλόγου που ιδρύθηκε, με αφορμή την ιδέα ενός φοιτητή της αρχιτεκτονικής, από 25 φίλους για να μεγαλώσει χρόνο με τον χρόνο. Κοινός τόπος όλων, η ανάδειξη ενός εμβληματικού έργου για την εικόνα και την ποιότητα ζωής της πόλης της Θεσσαλονίκης, δίνοντας στον δημόσιο χώρο την αξία και το σεβασμό που απαιτείται για την προστασία και τη συντήρησή του μέσω την ενεργοποίησης και συμμετοχής των πολιτών, σε ένα συνεχώς υποβαθμισμένο αστικό περιβάλλον.

Όλα αυτά τα 10 χρόνια αναπτύχθηκαν πρωτοβουλίες και πραγματοποιήθηκαν δρώμενα που αγκαλιάστηκαν από εσάς, έγιναν talk of the town με εκτενή ρεπορτάζ σε μέσα τοπικής και πανελλαδικής εμβέλειας. Πάντα με περιβαλλοντική συνείδηση, κοινωνική ευαισθησία, βαθιά αγάπη για την τέχνη και τον πολιτισμό και την υψηλή αισθητική σε όλους τους τομείς, διοργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν πλήθος εκδηλώσεων που έδωσαν στη Νέα Παραλία το νόημα της ύπαρξης της και άγγιξαν στην καρδιά του κόσμου. Ένας χώρος συμμετοχής, συνάντησης, χαράς, αλληλεπίδρασης, ανάτασης, ευαισθητοποίησης, δημιουργίας, ευ ζειν, ακτιβισμού, καινοτομίας, έκφρασης, διασκέδασης, επιστημονικής έρευνας, ψυχαγωγίας, συνέργειας, αλλά και προβληματισμού.

Βραδιές που πλημμύρησαν από κόσμο παρακολουθώντας όπερα υπό το φως της πανσελήνου, χορεύοντας swing, σιγοτραγουδώντας όλοι μαζί μελωδίες μαζί με τους καλεσμένους καλλιτέχνες και τις χορωδίες, κερδίζοντας κάθε χρόνο τις εντυπώσεις με το ευρηματικό show μόδας με ανακυκλώσιμα υλικά Νέα Παραλία-Νέα Πασαρέλα, διαγωνισμοί και εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, αρχιτεκτονικής, γλυπτικής, εκπαιδευτικά προγράμματα, δενδροφυτεύσεις, εκδόσεις βιβλίων και λευκωμάτων, συνεργασία με πανεπιστήμια και σχολεία, ξενάγηση Σύριων προσφύγων, καθαρισμός graffiti είναι μόνο μερικά από όσα έχουμε μοιραστεί.

Καταγράφηκαν επισημάνθηκαν και δημοσιοποιήθηκαν κατ’ επανάληψη τα προβλήματα που προέκυψαν και προκύπτουν ακόμα και διαιωνίζονται από την αδιαφορία ή ελλιπή συντήρηση της Νέας Παραλίας από τους αρμόδιους φορείς.
Ο σύλλογος αγωνίζεται για τη σωστή συντήρηση της αρχικής φιλοσοφίας, φυσιογνωμίας και υλοποίησης του έργου της Νέας Παραλίας, της πολυβραβευμένης και προβεβλημένης διεθνώς «βιτρίνας» της πόλης και για να σταματήσει η συνεχής υποβάθμισή της.

Ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία, δημιουργικό πνεύμα, αλλά και προβληματισμό, μελετούνται και προγραμματίζονται συνεχώς εκδηλώσεις, δράσεις και παρεμβάσεις. Σε όλα αυτά σας προσκαλούμε όχι μόνο ως θεατές, αλλά και ενεργά μέλη του συλλόγου. Ελάτε να γνωριστούμε και να μοιραστούμε ιδέες, προτάσεις, σκέψεις για τον δημόσιο χώρο, όπως μας αξίζει και δικαιούμαστε!

10 χρόνια Φίλοι της Νέας Παραλίας
10 χρόνια Φίλοι ΣΑΣ!

Σύνδεσμος εκδήλωσης: https://www.facebook.com/events/406006091742221