Φέρτε πίσω τον Κήπο του Νερού! Φέρτε πίσω την ομορφιά!

separator
Φέρτε πίσω τον Κήπο του Νερού! Φέρτε πίσω την ομορφιά!
Όμορφοι κήποι, όμορφα καίγονται θα μπορούσαμε να πούμε, παραφράζοντας τον τίτλο γνωστής ταινίας, για να αποτυπώσουμε την καταστροφή, κατάντια και απαξίωση, του Κήπου του Νερού στη Νέα Παραλία. Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας σας καλούν την Κυριακή 26 Μαρτίου, στις 12:00 – 15:00 στη συγκέντρωση αυτοψίας- διαμαρτυρίας, σε αυτόν τον πολύπαθο Κήπο, διεκδικώντας την επαναφορά του στην αρχική του μορφή, εν όψει των προγραμματισμένων εργασιών.
Μορφή που ήταν αποτέλεσμα εξειδικευμένης μελέτης ως προς την κατασκευή, λειτουργία και βιωσιμότητα ενός χώρου που εκτός από άποψη αισθητικής και αρμονίας, αποτελούσε ένα πλήρες οικοσύστημα ενταγμένο απόλυτα στον δημόσιο χώρο και τις απαιτήσεις του, προσελκύοντας τον επισκέπτη- περιπατητή, σε μια όαση ομορφιάς και ηρεμίας σε ένα επιβαρυμένο αστικό τοπίο.
Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, ξεκίνησε με τυμπανοκρουσίες από την αντιδημαρχία Πρασίνου, η στην κυριολεξία καταστροφή του Κήπου του Νερού, όπως αποδείχθηκε και μετά την παράδοση του εν λόγω έργου (με χρήματα των δημοτών). Η υπόσχεση-δέσμευση του Αντιδημάρχου κ. Σωκράτη Δημητριάδη να παραδοθεί καλύτερος από ό,τι ήταν, αποτελεί ανέκδοτο εκ του αποτελέσματος, αφού γινόμαστε μάρτυρες ασχήμιας, κακοτεχνιών και εγκατάλειψης, μετατρέποντάς τον σε βρώμικο βάλτο περιστοιχισμένο από μπετόν.
Γι αυτό αυτή την Κυριακή, 12:00-15:00, θα είμαστε εκεί και σας θέλουμε μαζί μας, διεκδικώντας την επαναφορά του Κήπου του Νερού στην αρχική του μορφή, όπως αυτή μελετήθηκε και παραδόθηκε από τους δημιουργούς του, Bernard Cuomo-Πρόδρομο Νικηφορίδη, αποσπώντας τον θαυμασμό και κατακτώντας ξεχωριστή θέση στην καρδιά σας. Με φωτογραφικό ενημερωτικό υλικό, θα θυμηθούμε τις όμορφες στιγμές του κάνοντας αναπόφευκτα, επί τόπου, τη σύγκριση. Η ομορφιά δεν πρέπει να είναι ανάμνηση, αλλά καθημερινότητα.
Ελάτε μαζί μας να φέρουμε πίσω τον Κήπο του Νερού!
Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας