Νέα Παραλία - Νέα Πασαρέλα 9 : ΜονoΧΡΩΜΙΕΣ

separator
Νέα Παραλία – Νέα Πασαρέλα 9 : ΜονoΧΡΩΜΙΕΣ
Δημιουργία / Μονοχρωμία / Ανακύκλωση
Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας στο πλαίσιο των δράσεων για την ευαισθητοποίηση των πολιτών, διοργανώνουν για 9η συνεχή χρονιά στη Νέα Παραλία μία δράση για την ανακύκλωση.
Άλλο ένα εντυπωσιακό event μόδας μόνο με ανακυκλώσιμα υλικά, την αγαπημένη σε όλους Νέα Παραλία-Νέα Πασαρέλα, ανεβάζοντας τον πήχη της δημιουργικότητας και της φαντασίας με το φετινό θέμα: “ΜονοΧΡΩΜΙΕΣ”.
Μια πρωτότυπη «πασαρέλα» που φέτος θα στηθεί στον πανέμορφο Κήπο των Γλυπτών την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023 στις 20:30 με ελεύθερη είσοδο.
Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας προσκάλεσαν φέτος τους fashionistas, καλλιτέχνες δημιουργούς, να ανοίξουν την παλέτα της φαντασίας τους και να παίξουν μ΄ ένα χρώμα σε κάθε ένδυμα και φυσικά τις αποχρώσεις του.
«Όσο πιο περιορισμένα είναι τα μέσα, τόσο ισχυρότερη είναι η έκφραση» είπε ο Γάλλος ζωγράφος, χαράκτης και γλύπτης Pierre Soulages
Αφετηρία αυτής της σκέψης, η ζωγραφική και οι ιμπρεσιονιστές που άνοιξαν τον δρόμο για τη σύγχρονη μονόχρωμη ζωγραφική, με τη χρήση ενός μόνο χρώματος, με αποχρώσεις. Αλλά, και η κινεζική ζωγραφική που χρησιμοποιώντας μόνο μελάνι, είναι επίσης μονόχρωμη με τις αποχρώσεις του μαύρου να επιτυγχάνονται με αραίωση του μελανιού. Τον 20 αιώνα, γεννήθηκε ένα εννοιολογικό καλλιτεχνικό κίνημα που χαρακτηρίζεται από τη χρήση ενός μόνο χρώματος και την απουσία αναπαράστασης, με τη μονοχρωμία να γίνεται μέσον έκφρασης ριζοσπαστισμού πολλών καλλιτεχνών.
Η Νέα Παραλία- Νέα Πασαρέλα 9, υπόσχεται μια αξέχαστη απόδραση από το γκρίζο των ημερών, με φόντο τον υδάτινο ορίζοντα πλαισιωμένο από καλλιτεχνικές δημιουργίες.
Την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023 στις 20:30 οι Φίλοι της Νέας Παραλίας σας προσκαλούν σε μια εντυπωσιακά πολύχρωμη, μέσα από τη μονοχρωμία της, εμπειρία στον Κήπο των Γλυπτών στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης με ελεύθερη είσοδο.
Μια βραδιά που επιφυλάσσει εκπλήξεις και μοναδικά συναισθήματα, βάφοντας με χρώμα τα όνειρά μας για μια πιο όμορφη πόλη, μια καλύτερη ζωή.
Σας περιμένουμε!!!
Συμμετέχουν:
Ασημίνα Ψύρρα
Hocus Pocus Ευαγγέλια Σταμάτη, Θεοδοσία Τουρτόγλου, Ναυσικά Κατσικέα
Ελένη Μπάκα
Μυρτώ Ραφαηλιδη Ζηκα
Χριστίνα Παστελά, Ελισσάβετ Κουλτζιόγλου
Πώλα Γιάννα, Αποστολίδου Βασιλική, Ιουλία Κακουλίδου
Λιζέττα Φώτογλου
Bernard Cuomo
Νικολέτα Τσικώτη
Γιώτα Ζωγραφάκη
Γεωργία Μελαδίνη
Βασιλική Μικρού
Κρίστυ Αργυροπούλου
Ειρήνη Λαρδούτσου – Κούρτη
Νίκος Γλαβίνας
Γεωργία Σταυρίδου
Αικατερίνη Σολωμού
Μητούδη Ειρήνη
Αγγελική Ταλιαδούρου
Ομάδα prêt à plier Σοφία Βυζοβίτη
Σοφία Γεωργιάδου
Αγγελική Κακούρη
Νίκος Καραγιαννίδης, Μιχάλης Σιάπκας
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Bernard Cuomo
Η διοργάνωση γίνεται με την οικονομική ενίσχυση των εταιριών:
Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ΕΕΑΑ ,
ENVIROMETRICS Α.Ε. και EmiCERT Ε.Π.Ε.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης