Πικ-Νικ στη Νέα Παραλία

separator

Πικ νικ με ταπεράκια και φαναράκια στη Νέα Παραλία

Όταν πριν από έναν περίπου χρόνο ο Πρόδρομος Νικηφορίδης περπατούσε στην Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης έτυχε να συναντήσει παρέες κυριών να κάθονται στα παγκάκια απέναντι από τη θάλασσα και να τρώνε μαζί το βραδινό τους φαγητό, που είχαν φέρει από το σπίτι σε ταπεράκια. Τότε του φάνηκε πολύ συμπαθητική ιδέα και σίγουρα προτιμητέα από το να κάθεται κανείς σε ένα δωμάτιο, “παρέα” με το κλιματιστικό και να γευματίζει μπροστά στην τηλεόραση.

Αυτός ήταν και ο λόγος που ο αρχιτέκτονας, μελετητής της Νέας Παραλίας και από πέρσι μέλος του Συλλόγου Φίλων της Νέας Παραλίας, πρότεινε τη διοργάνωση ενός πικ νικ απόψε στις 8 το βράδυ στον κήπο της Μουσικής.

Έτσι, σήμερα το βράδυ, όσοι ενδιαφέρονται για μια τέτοια εμπειρία και επιθυμούν να ανταλλάξουν απόψεις με άλλους ανθρώπους για ζητήματα της πόλης και της καθημερινότητας, καλούνται να φέρουν το φαγητό και το τραπεζομάντηλό τους αλλά και το δικό τους φαναράκι στις ξύλινες εξέδρες του κήπου που θεωρήθηκαν το ιδανικό σημείο για να φιλοξενήσουν τη διοργάνωση.

“Είναι μια ανοιχτή εκδήλωση και σκεφτήκαμε να την υλοποιήσουμε για να δείξουμε στον κόσμο ότι μπορεί να γίνει. Πολλές φορές δεν φανταζόμαστε ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό, όμως ο δημόσιος χώρος προσφέρει τέτοιες δυνατότητες και ο σύλλογος ‘Φίλων της Νέας Παραλίας’ που δημιουργήθηκε το 2012 έχει στόχο να διευκολύνει την οικειοποίησή του. Αυτό γίνεται με διάφορες αφορμές ώστε να βρισκόμαστε μεταξύ μας και να περνάμε καλά, συζητώντας και διερευνώντας λύσεις στα όποια προβλήματα” σχολιάζει ο κ. Νικηφορίδης.

Στο ίδιο μήκος κύματος, μέσω του συλλόγου, 116 πολίτες “υιοθέτησαν” ισάριθμα δεντράκια που φυτεύτηκαν στη Νέα Παραλία στη θέση όσων είχαν ξεραθεί. Η προσπάθεια έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τον κόσμο ενώ αργότερα και η ΧΑΝΘ προέβη σε μια παρόμοια ενέργεια για τη φύτευση δέντρων έξω από το Μέγαρο Μουσικής.

“Υπάρχουν πολλές ομάδες που κάνουν σημαντικά και διαφορετικά πράγματα στην πόλη. Είμαστε αισιόδοξοι ότι πολλές ακόμη πρωτότυπες ιδέες και ενδιαφέρουσες δράσεις μπορούν να προωθηθούν”, προσθέτει.

Οι διοργανωτές του πικ νικ περιμένουν απόψε τους επισκέπτες της παραλίας και ενημερώνουν ότι την εκδήλωση θα “συνοδεύσει” εργαστήριο με θέμα “ο θαυμαστός κόσμος των βοτάνων” από τον Γιώργο Αγκαθίδη.